Pogosta vprašanja

Predlagali so nam, da naj damo svojca v dom za ostarele?

Velikokrat mi stranke pravijo, specialisti so nam predlagali naj damo svojca v dom za ostarele, saj ne bo nič več z njim.

Specialisti imajo relativno prav, saj trenutni zdravstveni sistem ne omogoča kritja stroškov rehabilitacije v takšni količini, kot bi jo ta oseba potrebovala in v kolikor ocenijo, da z njo ne bi dosegli bistvenih sprememb, potem mu to ne pripada.

Seveda pa se da tudi pri teh osebah doseči napredek, vendar le z dovolj rehabilitacije.

Fizioterapija na domu je trenutno žal le samoplačniška in jo zato specialisti ne predlagajo v takšni meri kot bi jo lahko, saj bi verjetno lahko prejeli očitke svojcev glede zdravstvene oskrbe pri nas, kar pa ni njihova krivda in se mogoče zato nočejo izpostavljati v takšni meri?

Večinoma oseb, ki so imeli predlog za dom starejših in so se potem odločili za oskrbo doma in  fizioterapijo na domu, je sedaj v bistveno boljšem stanju kot je bila in imajo bolj kvalitetno življenje. Več o tej temi si lahko preberete tudi na tej povezavi: dom za ostarele ali oskrba na domu.

Ali lahko pri vas koristim delovni nalog?

Naše storitve so izključno samoplačniške, zato delovnih nalogov za fizioterapevtske storitve ne sprejemamo.

Ali lahko dobim delovni nalog za fizioterapijo na domu?

Fizioterapija na domu je zelo zaželjena pri osebah, ki so utrpele težje poškodbe, možgansko kap ali prebolele kakšno težje obolenje in so zaradi tega težje pokretne in nezmožne obiska ambulante.

Žal pa trenutni zdravstveni sistem še ne uvršča fizioterapije na domu kot del ponudbe, ki jo krije ZZZS, zato za njo še ni koncesije in so storitve izključno samoplačniške.

Top

Trenutno ste brez internetne povezave